Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Vrijdag, 24 juni 2011

E-mailadres Afdrukken

Vandaag staan we om een uur of 8 op in Edsleskogs Värdshus. We zijn heerlijk uitgerust. Om een uur of half 10 schuiven wij aan aan het ontbijt en om een uur of 10 klimmen we op de motoren.

Het weer ziet er de hele dag onheilspellend uit, maar op een klein buitje na houden wij het droog. Minder mooi dan voorspeld dus. Wij zijn blij dat we de regenkelding er niet uitgeritst hebben, want het is best wel koud.

Wij zijn nog maar net weg of Jan ziet aan de linkerkant van de weg een prachtige eland. Een volwassen mannetje met een prachtig groot gewei. Die zie je niet vaak. Gelukkig ziet Joyce het beest ook in volle glorie. Het blijft een prachtig gezicht, al heeft Jan ze liever op zijn bord liggen met een lekker sausje eroverheen.

Rond lunchtijd maken wij even een stop bij Riks Rasta in Brålanda, ongeveer halverwege de route van vandaag. We nemen even een lekkere kop thee met wat erbij en warmen lekker weer een beetje op. Na een half uurtje gaan we weer verder.

We schieten lekker op richting Göteborg, maar de weg is af en toe van allerbelabberdste kwaliteit. Er liggen veel vreemde omleidingen en rotondes en het wegdek is buitengewoon slecht. Het is af en toe net of we op een kartcircuit rijden.

Rond half 2 rijden wij het parkeerterrein van de Stena Line op. We laten de motoren hier achter en gaan bij een bezinestation in de buurt even wat eetbaars scoren. Joyce neemt een broodje worst en Jan neemt twee worsten met aardappelpuree. Het smaakt allemaal voortreffelijk met dit weer.

Om 3 uur gaan wij aan boord en installeren wij ons in onze hut. Hierna gaan we even een lekker een rustig plekje zoeken. Dat vinden we al snel op hetzelfde dek als waar wij wonen in de "Living Room". We hebben hier een heerlijke zithoek met twee bankjes helemaal voor ons zelf.

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.