Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Zaterdag, 25 juni 2011

E-mailadres Afdrukken

Na een heerlijke overtocht zijn wij weer bijtijds wakker. Na een lekkere douche trekken wij de motorpakken weer aan en gaan we op zoek naar een kop thee en een lekker broodje. Om een uur of 9 rijden wij van boord en gaan eerst maar eens op zoek naar een flappentapper, want hier hebben wij weer Euro's nodig.

Het reisdoel voor vandaag is Pension Zum gemütlichen Eck van de familie Bolland in Leer, vlakbij de grens met Nederland. Het is met 271 kilometer een van de langere ritten van de vakantie. Onderweg krijgen we af en toe een beetje regen, maar het stelt allemaal niet zo heel veel voor.

Om een uur of kwart over 12 stoppen we in een dorpje bij een bakker voor een broodje en een kop koffie. Helaas, wij dachten dat alle Duitse bakkers op zaterdag om een uur dicht gingen, deze gaat om half een dicht. We kunnen nog wel brood en een paar koppen thee krijgen en eten dat dan maar buiten op.

Rond half vier arriveren wij op onze bestemming. Deze keer zit het hele pension vol, want er is in de buurt een gigantisch muziekfeest.

's Avonds lopen wij het plaatsje Leer in. Het is door de regen allemaal een stuk minder aantrekkelijk dan verleden jaar toen wij heerlijk in het zonnetje aan de haven konden zitten. We hebben geen zin in een uitgebreide maaltijd, maar hebben wel zin in wat te drinken. We belanden uiteindelijk in een café waar je ook iets kleins kunt eten. We kletsen een hele tijd met de barvrouw over van alles en nog wat onder het genot van een drankje en een balletje gehakt. De tijd vliegt om.

Terug in de B&B nemen we nog even een drankje en gaan daarna lekker bijtijds naar bed. Morgen het laatste ritje naar huis.

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.