Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Zondag, 26 juni 2011

E-mailadres Afdrukken

Na een lekkere nachtrust schuiven wij om een uur of negen aan het ontbijt. Het is gezellig druk in de eetruimte en al snel is iedereen met iedereen in gesprek. Het gaat over motorrijden, het grote muziekfeest van gisteravond en wat er verder nog te bespreken valt. Joyce vertelt mij dat wij in Nederland ons goed aan de snelheid moet houden, omdat de dag ervoor de TT geweest is en er nog veel motorrijders vandaag naar huis gaan. De snelheidscontroles zullen wel streng zijn.

Om kwart voor 10 houden wij het voor gezien en zetten koers richting Nederland. Tot voorbij de grens houden wij het nog bij de provinciale wegen, maar daarna draaien wij de A7 op en gaan we weer eens wat kilometers maken. We schieten lekker op. Even voorbij Groningen worden we ingehaald door een ploeg Engelsen op de motor en Joyce pikt aan. Na een tijdje roep ik maar even over de radio "Dat was jij toch vanochtend die zei dat wij ons aan de snelheid moesten houden? Wij rijden nu 160!". Wij laten het tempo weer tot een wat legaler niveau zakken en maken bij Hajé in Joure onze traditionele laatste stop.

Vanaf Joure naar huis is het nog maar een klein stukje en om half twee draaien wij weer onze eigen straat in. 's Middags halen wij de honden op uit het pension. Vanaf morgen kan het geregelde leven weer beginnen.

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.