Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Badbryggan i Bjärred

E-mailadres Afdrukken

Badbryggan i BjärredNieuwe zwembaden in zee worden nog maar zelden gebouwd. Maar aan het einde van de langste badsteiger van Zweden ligt, 574 meter uit de kust in de Öresund, het moderne Bjärreds Saltsjöbad (zoutwaterbad) met restaurant en drie zwembaden.

Het badhuis is aan het begin van deze eeuw tot stand gekomen door een ideële vereniging die het vroegere badleven  in het slaperige plaatsje Bjärred weer nieuw leven wilde inblazen. Aan het begin van de vorige eeuw was het plaatsje een belangrijke, mondaine badplaats met duizenden gasten die elke mooie zomerdag  per trein arriveerden. Maar de spoorlijn werd opgeheven en het badhuis brandde af in 1950.

Vanuit het dames naaktbad bestaat het uitzicht uit Kopenhagen en de kerncentrale van Barsebäck, de heren kunnen het gebouw ‘Turning Torso’ en de Öresundbrug bekijken tijdens het baden. Het middendeel is voor gemeenschappelijk gebruik.

Meer informatie: www.kallbadhus.se

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.