Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Möllan i Malmö

E-mailadres Afdrukken

Möllan i Malmö“Heb je Malmö gezien dan heb je de wereld gezien” werd er ooit in een reclamecampagne gezegd.  Iedereen die ooit op de Möllevångstorget is geweest weet dat die uitspraak helemaal klopt. “Möllan” is een stad in een stad met heel veel spannende soorten voedsel. Hier vind je een drukke markt met groenten en fruit, hier worden alle talen gesproken, de winkels hebben zeer ruime openingstijden en heten bijvoorbeeld Baghdad livs, Theran Supermarket of Asian Trading.

De Möllevångstorget slaapt bijna nooit. Terwijl de handelaren zich bezig houden met hun delicatessen uit alle hoeken van de wereld zie je op de terrasjes van de cafeetjes  ‘alternatieve’ jongeren kletsen. Het plein had altijd de naam aantrekkelijk te zijn voor allerlei subculturen, maar heeft zich de laatste jaren getransformeerd tot een hippe uitgaansplaats voor mensen uit vooral de cultuur- en mediawereld.

Daarnaast heeft de Möllevångstorget de grootste kroegdichtheid van Malmö en vind je er massa’s kleine, goedkope restaurantjes. Het uitgaansleven hier is hectisch, vooral in de zomermaanden.

Meer informatie: www.malmo.se

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.