Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


UFO Monumentet

E-mailadres Afdrukken

UFO MonumentetOp 18 mei 1946 landde er een delegatie ruimtewezens met hun vliegende schotel in het bos Kronoskogen in Ängelholm.

Dat beweert tenminste Gösta "Pollenkungen" Carlsson, die rijk geworden is met het vrijmaken van voedingsstoffen uit pollen. Het waren de elf ruimtewezens uit de vliegende schotel die de toen 28 jarige Gösta Carlsson zijn onschatbare inzichten in de raadsels van de pollen gaven vertelde hij lang na de ontmoeting met hen.

Gösta startte het bedrijf Cernelle en terwijl zijn  vermogen groeide hielp hij het ijshockeyteam Rögle BK uit Skane om van amateurs uit te groeien tot een  topteam dat in de Zweedse Elitserien speelt. Dit deed hij onder andere door ze een complete ijshockeyhal te schenken.

Als een eerbetoon aan zijn waardevolle ontmoeting met de buitenaardse wezens liet hij in Kronoskogen een monument plaatsen waarop het schotelvormige ruimtevaartuig er exact zo uitziet als in werkelijkheid. Dat wil zeggen in "Pollenkungen's" werkelijkheid ...

Meer informatie: www.engelholm.com/turist/Product.aspx?lang=sv&id=245701

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.