Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Opera på Skäret

E-mailadres Afdrukken

Opera på SkäretEen enorme houten schuur - eigenlijk een niet meer in gebruik zijnde houtzagerij - even buiten Kopparberg is omgebouwd tot een operahuis met perfecte akoestiek waar het grootste operafestival van Zweden wordt gehouden met sterren van absolute wereldklasse.

Midden in dit "ijzersjouwers gebied" worden Tosca, de Toverfluit en Rigoletto gespeeld. Een opmerkelijke en dramatische ontmoeting tussen natuur en cultuur. Aria's afgewisseld met het gekwetter van zwaluwen.

Opera på Skäret is ontstaan uit een idee van de zanger en musicus Sten Niclasson, die de enorme mogelijkheden zag toen hij voor het eerst uitkeek over het meer Ljusnaren met de roodgeschilderde voormalige houtvoorraad op de voorgrond.

Sinds 2004 hebben tienduizenden mensen genoten van de zomerse muziekfestivals op Skäret. Het operagebouw heeft een eigen gastensteiger en is het enige operagebouw met een eigen spoorwegstation.

Sinds enkele jaren heeft Opera på Skäret ook een kunstgalerie en er zijn gevorderde plannen om het geheel nog meer tot een belangrijk cultuurcentrum te maken.

Het café is zomers geopend en er zijn plannen voor een toprestaurant.

Meer informatie: www.operapaskaret.se

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.