Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Kolarbyn

E-mailadres Afdrukken

Kolarbyn - het primitiefste hotel van ZwedenHier vind je geen elektriciteit en ook geen stromend water. Je woont in een hutje in het bos en slaapt op een houten brits met een schapenvacht voor een knetterende houtkachel. Precies zoals de kolenbranders ruim 100 jaar geleden leefden.

Het hout voor de haard  hak je zelf en op het dak van je hut groeien de blauwe bessen die je ’s morgens in je yoghurt kan doen.

Het kolenbrandersdorp met twaalf kolenbrandershutjes net buiten de plaats Skinskatteberg is het primitiefste hotel van Zweden, of liever gezegd de primitiefste jeugdherberg.

Tijdens het seizoen worden er diverse activiteiten aangeboden die in het teken van het bos staan, zoals een wolvenwandeling, een elandensafari en een bevertocht. Hier kun je een van de laatste wildernissen van Europa proeven en dat op slechts een paar uur van de grote steden.

Meer informatie: www.kolarbyn.se

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.