Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


LN Tower

E-mailadres Afdrukken

De geweldig grote hut

LN Tower - een gigantische hut

Meer dan 20.000 spijkers, 15.000 schroeven en ontelbaar veel oude planken en balken zitten er in de hut van Linus Nilsson in de tuin van zijn huis in Sölvesborg.

Linus begon met de bouw toen hij 15 jaar oud was en pas drie jaar later, in 2007, was hij tevreden. Zijn hut was toen gegroeid tot een hoogte van 22 meter en had 7 verdiepingen en kreeg de passende naam LN Tower.

Wie het kan en vooral durft om de ruim 100 traptreden te beklimmen wordt beloond met een magnifiek uitzicht over de baai Sölvesborgsviken.

Alle  aandacht voor de toren heeft niet alleen geïnteresseerden gelokt, maar ook gemeenteambtenaren die achteraf een (dure) bouwvergunning eisen. Hierdoor is de toekomst van de LN Tower op dit moment wat onzeker.

Meer informatie: http://hd.se/bostad/2009/08/02/hans-koja-naar-svindlande-hoejder/

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.