Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Galgmuseet

E-mailadres Afdrukken

Een wereld van klerenhangertjes

GalgmuseetBen je enorm geïnteresseerd in klerenhangertjes? Dan ben je hier echt op het goede adres.

In het Galgmuseet (klerenhangertjesmuseum) in Olofström – jawel het enige in de wereld – worden de klerenhangertjes historisch, thematisch en pedagogisch gepresenteerd. “Lokale hangertjes, huisgemaakte hangertjes, versierde hangertjes, broekhangertjes, patenthangertjes, etc.” luidt de lokkende tekst van het plaatselijke toeristenbureau op hun website.

Feit is dat de duizenden hangertjes een onschatbaar inzicht kunnen geven in de ontwikkeling van de Zweedse huishoudens en daarbij ook nog erg onderhoudend zijn. Al de logo’s van de herenmodezaken met hoge hoeden, wandelstokken en monocles.

In een deel van het gebouw vind je ook nog een cameramuseum.

Meer informatie: http://www.visitolofstrom.se/en/do/EventGuide/View/Museum/Galgmuseum_50575

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.