Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Nidingen

E-mailadres Afdrukken

De vuurtoren aan de lagune

Nidingen Op een zandbank midden liggen de vuurtorens Nidingen, die op meer dan een manier bijzonder zijn - de enige Zweedse 'dubbel'-vuurtoren uit 1834 en een moderner exemplaar.

De torens staan aan een lagune vol zeehonden en in het vaarwater liggen gevaarlijke riffen die zich verplaatsen. Dit verklaart de ruim 700 scheepswrakken rond Nidingen en "holländaregraven" (het hollandersgraf) in een aardappelveldje bij een van de vuurtorens.

Het ongeveer een kilometer lange eiland is ook de woonplaats van de enige kolonie van drieteen-meeuwen in Zweden.

De vuurtorens en de gezellige vuurtorenwachterswoningen bieden een prachtig uitzicht. De mogelijkheid bestaat om in de vuurtorenwachterswoningen te overnachten.

Meer informatie: http://www.nidingen.se/

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.