Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Vakantie Provincies Småland Bezienswaardigheden Metallica-steen in Dörarp


Metallica-steen in Dörarp

E-mailadres Afdrukken

Een bedevaartplaats voor een hardrocker

Metallica-stenen i Dörarp1986 was een traumatisch jaar voor een van de machtigste hardrock bands van de wereld, Metallica.

Onderweg van Stockholm naar Kopenhagen slipte de tourbus iets ten noorden van Ljungby op de ijzige weg. De bassist van de band, Cliff Burton, kwam hierbij direct om het leven.

Met behulp van inzamelingen en ideëel werk van fans werd er 20 jaar later een monument voor Cliff Burton opgericht op de plaats van het ongeval. Op de steen is het glimlachende gezicht van Burton te zien boven enkele regels uit een van zijn songteksten, “cannot the kingdom of salvation take me home” .

Fans die hier op bedevaart komen eren de herinnering aan hem door rozen, armbandjes met doodskoppen en sigaretten te offeren.

Meer informatie: http://www.cliffinourminds.com/

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.