Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Hotell Amigo

E-mailadres Afdrukken

Een stukje Gran Canaria in Småland

Hotell AmigoHet ziet eruit als een stukje Gran Canaria. Het was ook de bedoeling dat Hotell Amiga in Las Palmas op Gran Canaria gebouwd zou worden. In plaats daarvan werd het Emmaboda in Småland.

Midden in het zogenaamde “glasrijk” krijg je een klassiek charterreisgevoel door alleen maar te kijken naar het witgepleisterde hotel in de Spartaanse Spaanse stijl van 1970. Het is uitgerust met een bodega op de begane grond – “Bodega el Toro” – gewelfde ramen, marmer, geplaveide grond en last but not least ruim 20 stuks neon verlichting, waarvan er een in de vorm van een stier is.

Het waren de ouders van de huidige eigenaren, de familie Svensson, die het idee hadden om tijdens de charterboom een groots hotel te beginnen op de Canarische Eilanden. De plannen werden al snel in de ijskast gezet vanwege gezondheidsproblemen, maar de ideeën over de inrichting en het exterieur werden thuis in Zweden verder ontwikkeld, net als het menu dat nog steeds Spaanse trekjes heeft.

Stoelen en tafels met koeienkoppen bleken zo langzamerhand zo lastig in het onderhoud dat die alleen nog in de museumafdeling van het hotel voorkomen.

Meer informatie: http://www.hotell-amigo.se/

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.