Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Agentmuseet i Småland

E-mailadres Afdrukken

De naam is Bond ...

Agentmuseet i SmålandGeheim agenten worden meestal niet direct geassocieerd met Småland. Desondanks is Nybro een centrum voor sommige van de meest spectaculaire spionageoperaties.

Hier vind je namelijk het eerste James Bond museum van de wereld met een uitgebreide verzameling 007-artikelen.

De eigenaar mag gerust fanatiek genoemd worden. Hij heeft zijn naam Gunnar Schäfer laten veranderen in James Bond, omdat dat beter past bij een Smålandse 007 en hij loopt vaak rond in smoking en lakschoenen.

Bond/Schäfers nauwkeurige verzamelen van allerlei Bondspullen is begonnen in de 80-er jaren en het gebouw is gevuld met auto’s, spionagecamera’s, het kantoor van “M”, een van de goudstaven uit “Goldfinger” en andere originele uitrustingstukken uit de films. De films zijn overigens allemaal te zien in de eigen bioscoop van het museum.

Meer informatie: http://www.007museum.com/

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.