Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Hindens Rev

E-mailadres Afdrukken

Een lange vinger in het Vänernmeer

Hindens RevHindens Rev is een vijf kilometer lange vinger die zo het Vänernmeer inloopt. Een opmerkelijk natuurfenomeen dat 10.000 jaar geleden ontstond bij het smelten van het landijs. Om te voet of op de fiets naar het uiteinde van het rif te gaan is een bijzondere en spannende belevenis, gekenmerkt door het water en de wind.

De lange landtong is op het smalste punt slechts 25 meter breed, maar nooit breder dan 100 meter. Op het hoogste punt is de “vinger” 21 meter hoog en loopt naar het uiteinde af naar het niveau van het meer.

Het gebied aan het uiteinde stroomt bij hoog water over. Er ontstaan dan tijdelijk 5 eilanden die Killingarna genoemd worden. Het is nauwelijks verbazingwekkend dat er de laatste tijd steeds meer stemmen opgaan om het rif tot werelderfgoed te benoemen.

Aan het begin van het rif vind je Svalnäsbadet, een Riviera-achtig zandstrand van een lang aan de oever van de vergeten Zweedse binnenzee  het Vänernmeer. De bodem loopt zeer langzaam af en het is er zeer kindvriendelijk.

Meer  informatie: http://www.vastsverige.com/en/Lacko---Kinnekulle/products/111443/Hindens-Rev/

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.