Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Trädhuset i Islanna

E-mailadres Afdrukken

Een met de natuur

Trädhuset i IslannaEen van de meest ongebruikelijke onderkomens voor de nacht vind je in de kroon van een machtige eik. Omringd door het uitbundige gebladerte en met het suizen van de wind slaap je heerlijk in een rode stuga op ruim 6 meter boven de grond.

Het opvallend ruime houten huis, dat Hotell Andrum (Hotel Ademruimte) genoemd wordt bestaat uit een kamer van 18m2 met twee tot vier bedden, een pentry en twee terrasjes met uitzicht over Billingen en Mösseberg. Het ontbijt hijs je gewoon met een lang touw in een mand naar boven.

In de lente is het boomhuis een fantastische uitkijkplaats voor vogelenthousiasten.

Het boomhotel ligt bij Islanna Gård (boerderij) dat is aangesloten bij de internationale Slow Food beweging. Op de boerderij vind je een ecologische keuken en een bakkerij.

Meer informatie: www.islanna.com/9.html

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.