Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Visenterna i Avesta

E-mailadres Afdrukken

Ongetemde dieren

Avesta VisentparkTienduizenden jaren geleden donderden de wisenten in grote kuddes door heel Europa.

De imposante dieren, familie van de Amerikaanse bizons,  werden hard bejaagd en in de 20-er jaren van de vorige eeuw werd het laatste wilde exemplaar gedood. In de hele wereld waren er toen nog maar 54 wisenten over in dierenparken.

Het is misschien een beetje verbazingwekkend dat Avesta een belangrijke rol speelt bij het voortbestaan van de wisent, maar feit is dat men hier de afgelopen 80 jaar de bedreigde wisenten een veilig onderkomen biedt.

Meer informatie: http://www.avesta.se/Outdoor/Avesta-Visentpark/

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.