Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Gruvsviten i Sala

E-mailadres Afdrukken

In de omarming van de oerberg

Gruvsviten i SalaHet is zowel dom als verboden om je in de onmiddellijke omgeving van de zilvermijn van Sala te vestigen. Het instortingsgevaar is overal aanwezig, zoals je kunt zien aan de vele hekken om kraters en kuilen. Ooit stortte er een heel fietspad in.

Je kunt je echter wel heel erg veilig in de mijn zelf vestigen. Check in in de Mijnsuite op 155 meter diepte in de zilvermijn van Sala en je krijgt zeker een verbazingwekkende ervaring om over naar huis te schrijven.

De wonderbaarlijke holtes, grotkamers en ondergrondse meren hier beneden vormen een fantastische en misschien een beetje angstaanjagende omgeving. Heb je horen praten over de grotdame? Gelukkig kun je het personeel boven de grond dag en nacht oproepen via de communicatieradio.

Het tweepersoonsbed is uitgerust met een dik dekbed en extra dekens. ’s Ochtends komt een mijnknecht het ontbijt serveren.

Meer informatie: www.salasilvergruva.se

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.