Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Vakantie Provincies Jämtland Bezienswaardigheden Fjällnäs Högfjällshotell


Fjällnäs Högfjällshotell

E-mailadres Afdrukken

Chique op de toendra …

Fjällnäs HögfjällshotellHet klassieke berghotel in Fjällnäs, dat in 1882 door Hilda en Jonas Åslund werd gestart, blijft fascineren. Het afgelegen hotel is best wel chique en is volgens de New York Times een van de meest trendy bestemmingen van de wereld.

Fjällnäs is het oudste berghotel van Zweden en staat op de plaats waar het bergtoerisme in Zweden ooit begon. Hier kwam de Zweedse, Noorse en Engelse aristocratie als “kuurgasten” voor de zuivere Fjällnäs-lucht op 900 meter hoogte.

Na een omvattende restauratie is het hotel uitgerust met een toprestaurant en een spa aan de rand van het bergmeer Malmagen. Het hotel is zo exclusief dat het in haar reclames pocht met niet minder dan acht jaargetijden.

Het originele gevoel is bewaard gebleven, onder andere door de inrichting uit de 20-er jaren van de vorige eeuw. Je kunt een beetje eenvoudiger en goedkoper verblijven in de personeelsvleugel.

Meer informatie: www.fjallnasreserve.com

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.