Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Jaktslott i Rensjösätern

E-mailadres Afdrukken

Een roze droom in de bergen...

Jaktslottet i RensjösäternHet staat er als een knalroze  luchtspiegeling in de bergwereld. Het onwerkelijke jachtslot Rensjösätern domineert de hele omgeving in ligt in majestueuze eenzaamheid aan de noordoever van een meer.

Dit grootse huis is gebouwd door houttycoon Oscar Dickson in de begintijd van het toerisme aan het einde van de 19e eeuw. Het bouwen van een flinke herenboerderij in een gebied zonder wegen is bepaald geen geringe onderneming. De bouw duurde totaal 6 jaar. Het hoofdgebouw werd in geprefabriceerde delen in het geïsoleerde dal afgeleverd met door paarden getrokken sleden.

Men zegt dat het jachtslot gebouwd is voor zeven heren, zeven jagers en zeven bedienden. Dat lijkt echt zo te zijn, want de grote eetzaal is uitgerust met zeven eetkamerstoelen, zeven schommelstoelen en zeven rieten stoelen.

Het jachtslot is een populaire reisbestemming, ondanks dat het niet voor publiek geopend is. O dit moment is het eigendom van de financier Gerhard de Geer, die recentelijk een grote renovatie heeft laten uitvoeren.

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.