Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Tännforsen

E-mailadres Afdrukken

De grootste waterval van Zweden

TännforsenDe waterval Tännforsen in Jämtland heeft een valhoogte van 38 meter en in de lente, als de waterval het krachtigst is, valt er 740 m³ water per seconde naar beneden. Dat is voldoende om het stadion Globen in Stockholm in een kwartier tijd helemaal te vullen.

De dreunende waterval met haar levenbrengende watersluiers zorgt voor een wilde, betoverende omgeving die inspirerend is voor mens en natuur.

In de winter bevriest het water tot ijs en vormt dan opmerkelijke formaties en een ijsgrot achter de waterval die uitdaagt tot een bezoek. Als het donker wordt dan wordt de grot verlicht met lampen.

Het toeristenbureau van Tännfors bouwt elk jaar een iglodorp met ijsbar, ijshotelkamers en een ijsconcertzaal aan de voet van de waterval. Op het toeristenstation vind je overnachtingsmogelijkheden en een restaurant.

Meer informatie: www.tannforsen.com

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.