Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Barnens Trafikskola

E-mailadres Afdrukken

Een U-bocht naar de 50-er jaren …

Barnens TrafikskolaDe explosieve toename van het autogebruik in de 50-er jaren van de vorige eeuw zorgde ervoor dat het beroemde Zweedse merk Monark erover dacht om de fabricage van fietsen te staken.

Maar wacht eens – waarom gaan we niet iets heel anders doen? Monark begint met verkeersscholen voor kinderen door het gehele land met trapauto’s, rij-instructeurs en verkeersborden op klein formaat.

Op het buitenmuseum Jämtli in Östersund kunnen kinderen nog steeds hun “rijbewijs ” halen in replica’s van de oorspronkelijke trapauto’s, en een tochtje makend door een nieuwgebouwde stad uit de 50-er jaren op miniatuurformaat.

Al slippend langs de damesmodezaak, de bakker en de Shell-pomp en even stoppen bij de kiosk voor een broodje worst, een doosje snoepjes of een lekkere reep. Hier proef je het vertrouwen in de toekomst van 1956.

Meer informatie: http://www.jamtli.com/english/7793.summer_activities.html

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.