Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Orientexpressen

E-mailadres Afdrukken

Mystiek in Furuvik

OrientexpressenHeb je er ooit van gedroomd om meet te gaan met de beroemde Oriëntexpres, de luxe trein die zoveel inspiratie leverde voor films en boeken, zoals de “Moord op de Oriëntexpres”?

Een goedkoper alternatief is een reisje naar Furuvik in Gästrikland. Daar staan de klassieke blauwgeschilderde slaapwagons van de Compagnie Internationale des Wagon-Lits klaar – je hoeft alleen maar aanboord te stappen, je hut op te zoeken, de klassieke atmosfeer van deze exprestrein op te snuiven en inslaap te vallen.

Als je de volgende ochtend wakker wordt ben je echter geen meter dichterbij gekomen tot het eindstation Istanbul, of Constantinopel zoals de stad nog heette toen het treinverkeer vanuit Parijs begon in de 19e eeuw.

De wagons, die precies voor de ingang van het park Furuviksparken staan, zijn daar nu permanent geparkeerd en omgebouwd tot jeugdherberg.

Het park met dierentuin en pretpark is een favoriete bestemming voor kinderen en is de laatste jaren steeds meer gespecialiseerd op allerlei soorten open.

Meer informatie: http://www.furuvik.se/#1595

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.