Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Dragon Gate

E-mailadres Afdrukken

Een opmerkelijk stukje China

Dragon GateJarenlang kampte het totaal misplaatste hotel aan de E4 valk buiten Älvkarleby met een catastrofaal slechte omzet en voortdurende dreiging van een faillissement.

Totdat het werd overgenomen door de Chinese “muggenmiddel”-miljardair Li Jingchun die er een belangrijk centrum voor toerisme, cultuur en handel van wilde maken. De belangrijkste reden van zijn aankoop waren de goede energiestromen volgens de feng-shui principers vetelde Li Jingchun.

Het uiteindelijk resultaat is een opzienbarend stukje China midden in het Zweedse bos, met een tempelachtig hoofdgebouw, een plein, een stuk Chinese muur en 200 terracotta soldaten. Het geheel ziet er nu nog misplaatster uit dan voorheen, maar dat maakt het eigenlijk alleen maar interessanter.

In het complex vind je ene restaurant in een drakenboot, een museum, een hotel en een gezondheidscentrum. Er zijn vergevorderd plannen voor een compleet Dragon City in de omgeving met het grootste Buddhabeeld ter wereld en levende panda’s.

Meer inormatie: http://www.dragongate.nu/

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.