Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Andra Långgatan

E-mailadres Afdrukken

Continentale achterbuurt …

Andra LånggatanOoit was de toegang tot deze straat afgesloten door een schutting, zodat respectabele mensen niet hoefden te zien wat er zich allemaal in de straat afspeelde.

De Andra Långgatan onderscheidt zich nog steeds als de misschien wel enige straat van Zweden met een vervallen continentale stijl. Hier wandelen is als je verplaatsen naar Berlijn, Parijs of een andeere Europese metropool. Goedkope kroegen, sekswinkels, cafés , tattooshops, boetiekjes met merkkleding, kunstwinkels, meubelzaken, kruideniers, platenzaken en zo een beetje alle andere soorten winkels.

De Andra Långgatan en de omliggend straten mag je als toerist in Göteborg niet missen.

Meer informatie: www.linnestaden.org

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.