Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Hotel Eggers

E-mailadres Afdrukken

Het oude Göteborg

Hotel EggersOp het plein Drottningtorget in Göteborg ligt een van de oudste hotels van Zweden dat nog in gebruik is. En een van de mooiste.

Er hangt een atmosfeer van bedaagde, continentale luxe over Hotel Eggers, dat in 1859 gebouwd werd en als snel een trefpunt voor “heel” Göteborg werd.

Op de veranda dronken de notabelen van de stad aan de punch-tafel. Of men zat wat te flirten in de wintertuin, het Moorse café of het restaurant met haar American Bar.

Eggers is levende geschiedenis. Na de Russische revolutie liep het hotel vol met vluchtelingen uit het oosten. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Eggers het adres voor geheim overleg tussen de Duitsers en de geallieerden om te onderhandelen over uitwisseling van krijgsgevangenen. De Zweedse prins Bertil logeerde altijd in kamer 126.

Eggers is nu onderdeel vaneen grote hotelketen, maar maakt een allesbehalve gestandaardiseerde indruk. De sfeer van vroeger heeft met parketvloeren, houten lambriseringen en kristallen kroonluchters  haar speciale charme.

Meer informatie: www.hoteleggers.se

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.