Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Göteborgs Fiskauktion

E-mailadres Afdrukken

Buitengewoon zilt …

Göteborgs FiskauktionGöteborgs Fiskauktion (visveiling) is een leuke, zeer kleurrijke toeristenbestemming. Ondanks alles is de veiling tamelijk onbekend, terwijl het toch de grootste van Zweden is en open is voor iedereen die het bieden op koolvis, kreeft, schelvis en kisten met andere lekkernijen van de zee die opduiken voor de inkopers van nabij wil volgen.

De vis komt zowel uit de zoete als zoute wateren van het hele land en wordt zowel schoongemaakt als niet schoongemaakt verkocht.

De veiling en de mensen er omheen zijn erg leuk omte zien. De stemmign is zoals men zegt ruw maar hartelijk. Op een echte ‘zilte’ manier.

Het bruist hier de hele dag van de activiteiten,maar de echte veiling begint ’s morgens om half zeven.

Meer informatie: www.gfa.se

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.