Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Partille Bokhandel

E-mailadres Afdrukken

Met Shakespeare & Co

Partille BokhandelUitgerekend in Partille vind je een van de meest persoonlijk en gezellige boekenwinkels van Zweden. De villa aan de Göteborgsvägen is werkelijk een echte boekhandel, een cultureel centrum dat kan pronken met een enorm assortiment, zelfs in vreemde talen als Engels en Frans.

Een van de meest opmerkelijke dingen is de speciale afdeling Shakespeare & Co aan de kunstmatige binnenstraat Rue d’Odeon. De afdeling is een kopie van de legendarische Parijse boekhandel met dezelfde naam, die een trefpunt was voor Ernst Hemingway en andere literaire grootheden in de 20-er en de 30-er jaren van de vorige eeuw. De partille-versie van Shakespeare & Co beschiktover een unieke verzameling boeken over die periode.

Neem de trap naar beneden naar de Metro, een parijs metrostation, en je bevind je vanzelfsprekend op de reisboekenafdeling.

Achter de boekhandel staan twee voormalige leraressen, Margaretha von Geijer en Gunilla Ericsson, die naast het verkopen van boeken veel extra activiteiten zoals lezingen en schrijversavonden organiseren. Dat kun je ook zien aan twee pilaren die helemaal volstaan met handtekeningen van schrijvers.

Meer informatie: www.partillebokhandel.se

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.