Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Vakantie Grote Steden Stockholm Bezienswaardigheden Järnvägsparken i Stockholm


Järnvägsparken i Stockholm

E-mailadres Afdrukken

Het meest steriele plekje van Stockholm

Wat dachten ze eigenlijk? Hoe kon dit hier zo ontstaan? Dachten de stadsontwerpers echt dat mensen bij hun volle verstand hier, op de minst uitnodigende plaats van Stockolm, ook maar een beetje zouden komen genieten van beton, asfalt en uitlaatgassen van et voortdurend voorbijrazende verkeer?

Ja, dat dachten ze, want anders zouden ze nooit geprobeerd hebben deze plek ‘gezellig’ te maken met bankjes en een muur met een boom in mozaïek, een schrale vervanging van het levende groen dat werd omgehakt toen de grote verkeersaders dit deel van de stad overnamen.

Järnvägsparken, dat de naam park eigenlijk nauwelijks waard is, geeft een beeld van hoe men in de 70-er jaren keek naar de verhouding mens/verkeer en wat men hiervoor een goede architectuur vond. Een plaats die fascineert door de steriliteit en de afstotelijkheid.

Meer informatie: http://sv.wikipedia.org/wiki/J%C3%A4rnv%C3%A4gsparken

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.