Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Biologiska Museet

E-mailadres Afdrukken

Bevroren natuur

Dichtbij Skansen, op Djurgården in Stockholm staat een vergeten meesterwerk uit de tijd dat men diorama’s en opgezette dieren nog leuk en verfrissend vond.

Het Biologiska Museet, dat lijkt op een Noorse staafkerk, staat vol met nagemaakte natuur en de hele Scandinavische fauna, landschappen die er al meer dan 100 jaar staan.

De bedoeling van het ecologische theater, met door Bruno Liljefors geschilderde achtergronden,  was om de bezoeker op een pedagogische wijze midden in een bevroren landschap te plaatsen. Een landschap dat, in de nationaal romantische geest, ook het gevoel voor het eigen vaderland en zijn natuur zou moeten versterken.

Het is tegelijkertijd suggestief, fascinerend en vreemd. Wereldklasse.

Meer informatie: www.biologiskamuseet.com

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.