Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Bonniers Konsthall

E-mailadres Afdrukken

Cool in the City

Het is cool. Het is modern. Het is van glas en staal en heeft 7 meter  hoge plafonds. Bonniers strijkijzervormige kunsthal, midden in Stockholm, is een nieuw en kostbaar centrum voor Zweedse en internationale moderne kunst met tentoonstellingen, dialogen en seminars. De enorme glazen gevels met uitzicht op de stad symboliseren openheid. De bedoeling is dat het gebouw ook uitnodigend werkt op menen die nog niet vertrouwd zijn met de moderne kunst.

Hier kun je jong en avant-gardistisch voelen tijdens een ontmoeting met nieuwe, jonge kunst. Een van de opvallendste installaties vind je op een van de toiletten: een in de Wc-pot ingebouwde camera die je je toiletbezoek van dichtbij in real time op een beeldscherm laat volgen.

Neem een drankje en meng je tussen de mensen in Bonniers bar. Breng een poosje door in de leeshal in de punt van het gebouw. De kunsthal heeft haar oorsprong in een stichting die in 1985 door Janette Bonnier is opgericht ter nagedachtenis aan hoor dochter Maria Bonnier Dahlin die bij een auto ongeluk om het leven is gekomen.

Meer informatie: www.bonnierkonsthall.se

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.