Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Eskader i Stockholm

E-mailadres Afdrukken

Klassieke topmodellen

Het fantastische Eskader op Östermalm in Stockholm is de oudste (sinds 1931) Noord-Europese winkel voor schaalmodellen met Märklin treinen, vaartuigen, auto's, militaire modellen en stoommachines in haar assortiment.

Eskader is met haar ouderwetse inrichting een oase in het enorme gelijkvormige aanbod van winkels in de Zweedse hoofdstad. Zelfs iemand zonder interesse in modelbouw droomt in deze winkel al snel weg tussen het eindeloze assortiment aan mooie en gedetailleerde modellen.

Meer informatie: www.eskader.se

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.