Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Violas

E-mailadres Afdrukken

Net gekleed in het moerasgebied

In het kleine dorpje in Västerbotten met de fantastische naam Blattnickelse ligt sinds mensenheugenis, nou ja sinds 1932, de kledingwinkel die vernoemd is naar de op zijn minst even fantastische Viola.

In deze legendarische winkel met zijn donker gebeitste originele inrichting vind je een enorme hoeveelheid dames-,  kinder- en herenkleding op een oppervlakte van slechts 20m2. Het is een winkel zoals ze eigenlijk niet meer bestaan.

De winkel is genoemd naar de oprichtster Viola Alenius, maar sinds 1968 staat haar dochter Magdalena Wallström achter de toonbank.

Maud Olofsson, de leidster van de Centerpartiet, heeft hier ooit een paar slipjes gekocht. Die bevielen haar zo goed dat zij later nog een bestelling voor 10 paar stuurde.

Meer informatie: http://www.blattnicksele.se/old/violas.htm

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.