Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Algemeen Boeken Anna Jansson


Anna Jansson

E-mailadres Afdrukken

Anna Jansson (1958) bracht haar jeugd door op het eiland Gotland. Ze werkt als verpleegkundige.

Ze schreef enkele bekroonde detectiveverhalen alvorens ze de misdaadromans Midwinteroffer en Doodskruid publiceerde. Ze vervolgde de serie over Maria Wern met de nog niet vertaalde delen Moge de dood rusten, De zilveren kroon, Dromen van sneeuw en Vreemde vogel.

De misdaadromans van Anna Jansson munten uit in zorgvuldige psychologische portretten van de daders en een kritische beschrijving van maatschappelijke ontwikkelingen. Niet ongebruikelijk in Zweedse misdaadromans, maar Jansson combineert dit met een filmische schrijftechniek en humor.

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.