Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Algemeen Boeken Camilla Läckberg


Camilla Läckberg

E-mailadres Afdrukken

Camilla Läckberg (1974) is econoom maar werkt tegenwoordig als schrijfster. Ze woont met haar man en twee kinderen in Stockholm. Haar misdaadromans IJsprinses en Predikant kregen goede kritieken in de pers en vonden al gauw hun weg naar een groot lezerspubliek. Camilla Läckberg werd in 2005 verkozen tot Zweedse Auteur van het jaar. Haar thrillers spelen zich af in Fjällbacka aan de Zweedse westkust rondom de schrijfster Erika Falck en de politieagent Patrik Hedström.

In 2005 werd Camilla Läckberg uitgeroepen tot Zweedse schrijver van het jaar. Dat heeft ze ook te danken aan het derde deel Stenhuggaren uit de serie met Erika Falck en Patrik Hedström. In het eerste deel IJsprinses zijn veelbelovende personages tot leven gewekt die in de volgende delen verder worden uitgewerkt. De thrillers kunnen dan ook het best in volgorde van verschijning gelezen worden.

Inmiddels worden haar boeken in vele talen uitgegeven. In het engels verschijnt haar werk onder de naam Camilla Lekberg. Het boek Zusje is inmiddels verfilmd onder de titel The Jinx en als DVD verkrijgbaar. Later dit jaar (2011) volgen meer films op DVD, waaronder ‘The Stonecutter’ (‘Steenhouwer’) en ‘The preacher’ (‘Predikant’).

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.