Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Algemeen Boeken Liza Marklund


Liza Marklund

E-mailadres Afdrukken

Liza Marklund schrijft succesvolle thrillers en is een gevreesd columniste. Wie had dat kunnen denken van een meisje dat in het hoge noorden van Zweden opgroeide met de bijbel.

Misdaadliteratuur zat er bij Marklund al vroeg in. Het liefst las ze Amerikaanse misdaadromans. Op haar zestiende ging ze van school om aan een ongeregeld leven te beginnen. Ze had uiteenlopende baantjes in de Verenigde Staten, Zuid-Amerika, Israël en Engeland.

Na vijf jaar keerde Marklund terug naar Stockholm om de journalistiek in te gaan. Ze werkte als redactiechef bij verschillende kranten en de televisie.

Met Springstof ontpopte ze zich als thrillerschrijfster. Van het boek werden in Zweden 700.000 exemplaren verkocht en de oplage van al haar romans nadert de 3 miljoen exemplaren.

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.