Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Wonen & werken Een baan


Een baan

E-mailadres Afdrukken

De meeste mensen die naar Zweden emigreren zullen daar ook een baan nodig hebben om te kunnen voorzien in hun levensonderhoud.

Arbetsförmedlingen

Op de web-site van Arbetsförmedlingen (Arbeidsbureau) kunt U zowel in het Zweeds als in het Engels op banenjacht. Hier staan alle banen in Zweden geregistreerd. U kunt zoeken op diverse kriteria, zoals beroep, provincie en plaats. Verder vindt U hier interessante informatie over opleidingen etc.

Overige links

Hieronder volgen nog enkele links naar rekruteringsbureaus, uitzendbureaus en kranten. Deze lijst is zeker niet compleet en zal regelmatig uitgebreid worden.

Wij realiseren ons dat bovengenoemde lijst nooit kompleet kan zijn. Wilt U zo vriendelijk zijn om eventuele andere 'banen-links' mede te delen aan onze webmaster, zodat wij deze ook op kunnen nemen in bovenstaande lijst.

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.