Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Wonen & werken Informatie


Informatie

E-mailadres Afdrukken

Voor U besluit te emigreren is het uiteraard belangrijk om zoveel mogelijk informatie te verzamelen om een duidelijk beeld te krijgen van de mogelijkheden, maar vooral ook van de onmogelijkheden.

Hieronder volgen enkele tips tot het verkrijgen van de benodigde algemene informatie :

Ambassade van Zweden

Nederland

Bezoekadres Jan Willem Frisolaan 3
2517 JS Haag
Postadres Embassy of Sweden
Postbus 85601
2508 CH Den Haag
Telefoon +31 (70) 412 02 00
Fax +31 (70) 412 02 11
E-mail Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
WWW http://www.swedenabroad.com/thehague

België

Bezoekadres Sweden House,
Rue du Luxembourg 3
Brussel
Postadres Rue du Luxembourg 3
1000 Bryssel
Telefoon +32 (2) 289 57 60
Fax +32 (2) 289 57 90
E-mail Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
WWW http://www.swedenembassy.be

Migrationsverket (Immigratiedienst)

Op de website van Migrationsverket vind je alle informatie die je nodig hebt wanneer je je voor langere tijd in Zweden wilt vestigen. De informatie is in diverse talen beschikbaar.

EU - Informatie over Zweden voor Nederlandse burgers

Op de web-site Informatie over Zweden voor Nederlandse burgers vindt U Informatie over o.a. : wonen, werken, studie, opleiding, research, goederen en diensten aanschaffen, reizen en gelijke kansen.

WWW : http://www.europa.eu.int/scadplus/citizens/nl/se/home.htm

Onderwijs in Zweden

Informatie over het onderwijs in Zweden is te vinden op de website van Skolverket. De informatie is beschikbaar in het Zweeds en in het Engels.

Nederlandse verenigingen in Zweden

Zweeds-Nederlandse Vereniging

Voorzitter : Rob Zeijlemaker
Utåkravägen 18
433 65 Partille
Tel. 031 - 26 80 67
E-mail : Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
WWW : http://www.svenedfor.se/

De Zweeds-Nederlandse Vereniging werd op 23 mei 1935 opgericht. De vereniging richt zich tot in West Zweden wonende Nederlanders en tevens tot Zweden met belangstelling voor Nederland.

De vereniging organiseert samenkomsten, voordrachten, discussies e.d., waarbij het voornamelijk om de gezelligheid gaat. Aldus streeft de vereniging ernaar om vier à vijf evenementen en bovendien één of meer koffiesamenkomsten en uitstapjes per jaar te arrangeren.

De jaarlijkse contributie, die tijdens iedere jaarvergadering wordt vastgesteld, is tot op heden onveranderd gebleven, namelijk SEK100:- per persoon en SEK150:- per familie. Deze contributies worden o.a. gebruikt voor administratiekosten, het huren van lokalen c.q. het subsidiëren van evenementen.

Zweeds-Nederlandse Vereniging in Nederland

De Zweeds-Nederlandse Vereniging heeft als doelstellingen o.a. : de banden tussen Zweden en Nederland versterken, het onderling begrip bevorderen en de wederzijdse kennis van land, taal en cultuur verspreiden.

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.