Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Algemeen Boeken Håkan Östlundh


Håkan Östlundh

E-mailadres Afdrukken

De Zweedse schrijver Håkan Östlundh (1962) is auteur van literaire thrillers en jeugdromans. Ook schrijft hij scenario's voor radio en televisie. Östlundh behoort tot de bekendste misdaadauteurs van Zweden. Zijn boeken zijn, behalve in het Nederlands, vertaald in negen talen.

In 2012 bezocht Östlundh op uitnodiging van zijn Nederlandse uitgever ons land en presenteerde hij in diverse boekhandels zijn nieuwste boek, De indringer.

Eerdere in het Nederlandse taalgebied verschenen boeken van Håkan Östlundh zijn: De duiker (2007), Terreur (2008), Eiland van de angst (2010) en De vrouw die wilde afrekenen (2011). Op crimezone.nl zijn zijn Östlundhs meeste boeken beoordeeld met 4 sterren.

Alle verhalen van Håkan Östlundh spelen zich af op de Zweedse eilanden Gotland en Fårö.

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.