Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Wonen & werken Een eigen bedrijf


Een eigen bedrijf

E-mailadres Afdrukken

Een aantal mensen kiest ervoor om een eigen bedrijf te starten in Zweden. Ook voor deze mensen zijn er een aantal instanties die hierbij behulpzaam kunnen zijn:

  • Invest Sweden - Invest Sweden is de officiële instantie om investeringen in Zweden te bevorderen. Wij verbinden internationale bedrijven met zakelijke kansen in Zweden en bieden gratis betrouwbaar investeringsadvies.
  • Arbetsförmedlingen - Neem eens contact met ons op om te kijken aan welke regels je moet voldoen om je toekomstige bedrijf te starten.  Wij bieden je individuele begeleiding en beantwoorden graag al je vragen met betrekking tot het starten en leiden van een bedrijf. Wij helpen je o.a. met evalueren van de haalbaarheid van je bedrijfsplan, een eventuele cursus om jouw idee verder te ondersteunen of een startsubsidie.
  • Verksamt.se - Deze website is een samenwerking van drie instanties die van belang zijn bij het starten van een onderneming in Zweden – Bolagsverket (Handelsregister), Skatteverket (Belastingdienst) en Tillväxtverket (agentschap voor economische en regionale groei).
  • ALMI Företagspartner - Zweden heeft meer goede ideeën en meer succesvolle bedrijven nodig. Maar om een bedrijf te starten en te leiden heb je meer nodig dan een goed idee. Je hebt ook kapitaal nodig en in heel veel gevallen ook de steun van ervaren raadgevers. ALMI Företagspartner kan je helpen met leningen, risicokapitaal en advies in alle fasen van het ondernemen – van idee tot succesvolle onderneming.
 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.