Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Vervoer naar Zweden Per veerboot


Per veerboot

E-mailadres Afdrukken

Van Nederland of België naar Zweden met eigen vervoer is heel goed te doen. Met de auto, motor of camper  is Zuid Zweden gemakkelijk binnen één dag te bereiken. Al mag je er natuurlijk ook wat langer over doen als je dat wilt.

Om in Zweden te komen zul je altijd ergens een water moeten oversteken. Dat kan via een heleboel verschillende routes, maar wel altijd met minimaal een veerboot, brug of tunnel. Een van de grootste vervoerders naar Zweden is Stena Line NL. Op de site Direct Ferries vind je alle veerverbindingen naar Zweden overzichtelijk gerangschikt op vaarroutes, havenplaatsen of ferrymaatschappijen.

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.