Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Hollandsåsen B&B

E-mailadres Afdrukken

Wij heten u van harte welkom voor een speciale vakantie in Värmland. U woont niet in een vakantiedorp, maar bij een privépersoon in huis. Hier is haast alles mogelijk. Het hele jaar door verwelkomen wij u graag.

Onze gasten hebben de beschikking over een appartement op de benedenverdieping van het huis. U beschikt over een zitruimte en een 2-persoons slaapkamer. Daarnaast heeft u een eetruimte met daarin de mogelijkheid tot extra slaapruimte in het geval u met meer dan 2 personen bij ons verblijft.  U heeft een beperkte keuken tot uw beschikking en uiteraard een eigen douche en toilet. U heeft een heerlijk terras met een fantastisch uitzicht op het Fryken-meer. Uiteraard beschikt het appartement over gratis WiFi.

Wij zorgen ervoor bij aankomst dat de bedden zijn opgemaakt en dat er voldoende handdoeken en linnengoed aanwezig zijn.

Het appartement is te huur met en zonder ontbijtservice. Als u met ontbijtservice huurt dan wordt in de zomer het uitgebreide ontbijt geserveerd op het terras van de gastvrouw. In de winter en bij minder goed weer wordt het ontbijt op de door u gewenste tijd in het appartement geserveerd. Tijdens het ontbijt brengt uw gastvrouw u desgewenst graag op de hoogte van de bezienswaardigheden in de omgeving en de actuele activiteiten.

Als u ’s avonds geen zin heeft om zelf te koken kunnen wij in overleg ook voor een complete maaltijd zorgen.

Vergeet u niet om bij uw boeking eventuele dieet wensen door te geven zodat wij hier rekening mee kunnen houden.

Uw huisdier is bij ons ook van harte welkom.

Omgeving

Lysvik en omgeving staan bekend om hun prachtige natuurschoon en rijke cultuur. Het ligt ongeveer halverwege het langgerekte Övre Frykenmeer  tussen de plaatsen Sunne en Torsby. U kunt heerlijk van de prachtige omgeving genieten tijdens een prachtige wandeling in de zomer of een mooie langlauftocht in de winter. Een bezoek aan Mårbacka, het geboortehuis van de schrijfster Selma Lagerlöf, of aan het beeldenpark Rottneros is zeker aan te raden.

Activiteiten

In de zomer kunt u een bezoek brengen aan het zwemparadijs Waterland in Sunne of een bezoekje brengen aan een huskyfarm in de omgeving. Als je zomers echt eens iets anders wilt kun je heerlijk gaan langlaufen in de skitunnel in Torsby.

In de winter liggen de skihellingen van Sunne en Torsby op comfortabele afstand van uw verblijf of kunt u in de omgeving een tocht door de ongerepte omgeving maken per hondenslede. Voor de rally liefhebbers is Lysvik een goede uitvalsbasis voor het bezoeken van de klassementsproeven van de Swedish Rally.

De gastvrouw heeft een atelier waar zij houtsnijwerk creëert. Indien gewenst kan zij u een beetje op weg helpen met uw eerste schreden op dit gebied. Om uw eigen kunstwerk te kunnen maken en mee naar huis te kunnen nemen is uiteraard een verblijf van meerdere dagen gewenst.

Voor degene die allergisch zijn voor huisdieren? Er is een schat van een hond aanwezig.

Voor meer informatie kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen (ook in het Nederlands).

Graag tot ziens in Lysvik!

Trudy Colijn

Hollandsåsen B&B
Öjenäs 93
S-686 97 Lysvik
Telefoon: 00 46 565 80505
Mobiel: 00 46 70 6821147
E-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

klart.se

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.