Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Algemeen Boeken Sofie Sarenbrant


Sofie Sarenbrant

E-mailadres Afdrukken

Sofie Sarenbrant is schrijfster en woont in Bromma (Stockholm) met haar man en hun twee kinderen. Zij heeft de boeken Vecka 36, I stället för dig, Vila i frid, Andra Andningen, Visinig pågår, Avdelning 73 en Tiggaren geschreven. Al haar boeken hebben veel aandacht getrokken in de media en Visning Pågår was in 2015 de meest verkochte detectivepocket in Zweden. Meer informatie over Sofie vind je op haar website of op haar Facebook pagina. Haar verhalen hebben zeer goede plots en blijven spannend tot de laatste bladzijde.

Haar eerste twee boeken zijn inmiddels ook in het Nederlands vertaald en zijn de moeite van het lezen zeker waard. Voor het juiste begrip is het belangrijk om eerst Week 36 en daarna In plaats van jou te lezen. De latere boeken van Sofie Sarenbrant zijn (nog) niet in het Nederlands vertaald, maar zijn ook zeker de moeite waard.

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.