Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Vakantie Provincies Hälsingland Activiteiten Wildlife Sweden Camp Ängra


Wildlife Sweden Camp Ängra

E-mailadres Afdrukken

Ontdek het wilde noorden, ontdek Midden Zweden.

Deze schitterende vakantiebestemming ligt in Midden Zweden, 400 Km ten Noorden van Stockholm, mooi gelegen in een bergachtig landschap in de provincie Hälsingland, omringd door ongelooflijk veel bos en ontelbare prachtige meren en beekjes en is daardoor voor zowel jou als avonturier en natuurliefhebber, als voor jou en je gezin een echte aanrader.

Verblijf in Ängra is meer dan zomaar vakantie. Je kunt bij ons ouderwets gezellig kamperen op onze gezellige kleine natuurcamping met kampvuurplaats. Maar je kunt ook een kamer of een huisje huren. We hebben 2 gastenkamers in onze woning en we hebben 2 volledig ingerichte vakantiehuisjes waar je met resp. 4 of 6 personen in kunt verblijven. De huisjes zijn rustiek ingericht en hebben beide een eigen badkamer met toilet en eigen keuken.

Een restaurant zit niet direct in onze buurt, maar we serveren een lekker ontbijtje en Sonja kan heel lekker koken, dus ook lunch en avondeten kan geregeld worden.

Vliegvissen, Avontuur en Wildlifewatching.

Vliegvissen

Ik, Marco (uw gastheer) en gids, ben een enthousiaste vliegvisser.

Heb je nog niet eerder met een vlieghengel gevist maar zou je het wel eens willen proberen, dan kan ik het je leren, we verhuren ook uitrusting, en kun je het al en wil je met mij op pad dan gids ik je graag.

Uiteraard is Ängra niet alleen voor vliegvissers, ook voor andere vormen van sportvissen bent u van harte welkom. Alleen ik heb het niet zo met maden en wormpjes …

Op avontuur

Zomer of winter, dat maakt niet uit. Bij ons kun je het gehele jaar buiten spelen.

Kanovaren

Wij hebben een 10-tal kano’s om te verhuren. U kunt er zelf op uitgaan of u kunt met ons meegaan ook hierbij gidsen we u graag. Meerdaagse tochten met overnachting in een Grillstuga behoort tot de mogelijkheden.

Wandelen

Dat er hier gewandeld kan worden zal geen verrassing zijn, als wandelgids leid ik je graag  naar bijvoorbeeld ‘Sveriges Mitt’ het middelpunt van Zweden…, het echte middelpunt van Zweden dan wel te verstaan. Want dat ligt hier bij Kårböle.

Hondensledetocht

Stel je voor het is winter en er ligt sneeuw, veel sneeuw. Het is koud buiten dus je trekt dikke kleren aan. En dan…jij…een slee… en 8 Husky’s, en die Husky’s willen maar een ding…, rennen! Dit is nu zo’n belevenis daar moet je niet over lezen, dat moet je gewoon doen, en daar hoef je echt niet helemaal voor naar Finland of Lapland.

Sneeuwschoen-walking

Je kent ze wel uit de film, van die tennisrackets onder je schoenen… Toenemend in populariteit is het sporen zoeken van wilde dieren in de sneeuw. Wij gidsen je tijdens een tocht door de diepe sneeuw en laten je sporen zien van diverse wilde dieren. Niet alleen heel leuk om te doen maar vooral ook heel leerzaam.

Wildlifewatching

Wildlife watching is Engels voor het observeren van dieren. Op Safari gaan zeg maar… Nu denk je bij een safari waarschijnlijk eerst aan Afrika, aan leeuwen en olifanten. Maar vergis je niet. Zweden, en met name Midden Zweden heeft op dit gebied heel wat te bieden - elanden, bevers, vogels, wolven en beren.

Elandsafari

Ken je dat, kom je thuis van een vakantie in Zweden, wat wordt er als eerste gevraagd? Precies…, heb je een eland gezien? Door de druk van de roofdieren en het feit dat er jaarlijks duizenden elanden in het verkeer omkomen is het steeds lastiger om een eland te zien. Je moet er dus wat voor doen. Als ervaren gids en speurneus neem ik je mee op zoek naar sporen en probeer je zo dicht mogelijk bij de Koning van het Zweedse bos te krijgen.

Beversafari

Ed en Willem, wie kent ze niet… wij kennen ze heel goed. Zij wonen namelijk vlak bij ons in de Ängraån. Tijdens een 8 kilometer lange kanotocht op de rivier komen we langs 7 verschillende beverburchten.  We laten je zien waar ze wonen, hoe ze leven en waar en wat ze eten.

Berensafari

Het neusje van de zalm…, Ja in de Zweden bossen leven beren… Al heel lang, maar je ziet ze bijna nooit. Heb je ooit al eens een beer in het wild gezien? Zou je dat niet graag eens willen? Ja hé.., dat kan! Na een aantal jaren van studie, en meegedaan te hebben aan een door de overheid gesteund project bieden wij nu de mogelijkheid om vanuit een speciale observatiehut midden in het bos Beren te bekijken.

Je vindt meer informatie over ons en onze accommodatie op www.wildlifesweden.se,  www.outdoorsweden.se en als je klikt op www.wanna-see-a-bear.com krijg je meer informatie over onze safari’s.

Wij heten je van harte welkom en wensen je veel vakantie plezier.

Marco Hassoldt

Wildlife Sweden Camp Ängra
Ängra 6 82043 Kårböle
Ljusdal/Järvsö
Telefoon: 00 46 651 80151
Mobiel: 00 46 73 3536501

E-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

WWW: www.wildlifesweden.se

GPS: 61°56'15.93” N 15°25'05.08” O

Väder Kårböle

 

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.