Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Vakantie Vakantieverhalen Motorvakantie 2010

Motorvakantie 2010

Op deze pagina gaan we je op de hoogte houden van onze vakantie per motor naar Zweden van 5 t/m 27 juni 2010. Wij hopen dat jullie aan dit verslag net zo veel plezier zullen beleven als wij ...De plannen

E-mailadres Afdrukken

Dit jaar gaan wij, voor het eerst per motor, natuurlijk weer naar Zweden. Omdat wij per motor reizen doen wij het allemaal wat rustiger aan op de heen- en terugreis. De eerste dag rijden wij tot Wiemsdorf (een klein dorpje in de buurt van Bremerhaven). Daar brengen wij de nacht door in Pension Breitner. De tweede dag rijden wij door naar Kiel en gaan daar aan boord van de Stena Scandinavica naar Göteborg. Na aankomst in Göteborg rijden wij naar Skållerud in de provincie Dalsland. Daar overnachten wij in Skålleruds Gård. De vierde dag rijden wij, via "de leukste weg van Zweden" door naar onze eindbestemming Höje in de provincie Värmland.

Honda CBF 600 SA (2008) en Honda ST 1100 Pan European ABS CBS TCS (1999)

Lees meer...
 

Gaan we of niet?

E-mailadres Afdrukken

Röntgenfoto linker voetOp woensdag 2 juni wordt het nog even spannend of de vakantie wel of niet door kan gaan. Joyce gaat even wat van boven pakken. De trap op gaat alles prima, maar naar beneden worden de onderste 10 treden overgeslagen. Resultaat: een geschaafde rug, een pijnlijke pols en een ontzettend pijnlijke linkervoet.

De volgende ochtend doet haar voet nog steeds heel veel pijn en wordt besloten om toch maar even bij de huisarts langs te gaan. Die kan zo direct niet iets heel bijzonders constateren, maar vindt het toch wel raadzaam om even een foto te laten maken.

Donderdag om 13.00 uur worden er in het AMC in Alkmaar twee foto's van de voet van Joyce gemaakt en gelukkig is er niets gebroken. De vakantie per motor kan dus gewoon door gaan.

 

De laatste voorbereidingen

E-mailadres Afdrukken

We beginnen de eerste dag van de vakantie maar eens met lekker uitslapen. Kwart over 8 is immers bijna twee uur meer dan normaal.

In de woonkamer moet nog heel wat gebeuren, want tijdens onze vakantie komt de schilder het plafond witten en de hele kamer opnieuw behangen. Wij hebben afgesproken de wanden 'kaal' op te leveren en al het meubilair in het midden van de kamer te groeperen, zodat hij overal bij kan. Er doen zich geen bijzonderheden voor, dus dat schiet allemaal lekker op.

Lees meer...
 

De eerste etappe

E-mailadres Afdrukken

Vandaag staat de wekker op 7.00 uur. Dat is helemaal niet nodig, want wij zijn natuurlijk allebei om 6.15 uur al klaarwakker. Op ons gemak doen we een ontbijtje, nemen we een douche en trekken we zo langzamerhand de motorpakken aan.

Om 8.25 uur rijden wij van huis weg. Onze eerste stop maken wij om ongeveer kwart over 10 bij Motoport in Leek. Na een beetje rondkijken en een lekkere Café au Lait voor Joyce en een Cappuccino voor Jan vertrekken wij rond kwart voor 11 weer voor de volgende etappe.

Klaar voor vertrek Lunch onderweg

 

Lees meer...
 

Zondag, 6 juni

E-mailadres Afdrukken

Vanmorgen worden wij om half acht gewekt door de wekker op de telefoon. Wij hebben heerlijk geslapen en zijn weer helemaal als nieuw. Na een lekkere douche gelijk maar de motorkleding aan en de bagage weer in de koffers gedaan. Om tien voor 9 schuiven we aan in de ontbijtruimte voor een heerlijk ontbijt met warme broodjes met alle mogelijke soorten heerlijk beleg.

Schwebefähre Osten

Vastsjorren van de motoren aan boord

Om half tien nemen wij afscheid van de familie Breitner en vertrekken wij richting Kiel – een ritje van ongeveer 180 kilometer. Wij zoeken eerst maar even een tankstation op, want  de motor van Joyce heeft benzine nodig. Om 11 uur hebben wij geboekt voor Schwebefähre Oste, een zwevend veer. Door het slechte wegdek, vanwege de strenge winter, zitten er hier en daar enorme gaten in de weg en mag er niet harder gereden worden dan 30 kilometer per uur. Dat heeft tot resultaat dat wij om 2 minuten over 11 voor de slagboom staan van het veer dat net naar de overkant vertrekt. Een medewerker van het veer vraagt ons of wij naar de overkant moeten. Op ons bevestigend antwoord roept hij gewoon het veer even terug en kunnen wij alsnog aan boord. De overtocht is leuk, maar ook niet meer dan dat. De kreet “Jetzt geht’s los” van Joyce tegen de veerman komt niet helemaal over.

Lees meer...
 


Pagina 1 van 6

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.