Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Evenementen

Evenementen
  Print EMAIL help
Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Sveriges Nationaldag
Vrijdag 05 Juni 2020

De verjaardag van het Zweedse volk

Nationaldagen, of de verjaardag van het Zweedse volg, wordt op 6 juni gevierd op het moment dat de seringen in bloei staan en het hele land zich weer in haar zomertooi gehuld heeft.

Zweden is een democratisch land met vrede, vrijheid en respect voor mensenrechten, ongeacht religie of afkomst. Sveriges Nationaldag is de dag dat de Zweden deze waarden vieren, nieuwe landgenoten welkom heten en Zweden eren als een vrij land met een vrije staatsvorm.

Hoe vier ik Sveriges Nationaldag?

Sinds 2005 is Sveriges Nationaldagen een officiële vrije dag. Hoe je deze dag wilt vieren mag je helemaal zelf bepalen. De meeste gemeentes in Zweden organiseren verschillende lokale evenementen en feestelijkheden. Veel gemeentes hebben die dag ook een speciale ceremonie om nieuwe landgenoten welkom te heten.

Terug


Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.