Zweden Info

...de grootste Nederlandstalige website over Zweden

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gastenboek
Gastenboek

Op deze pagina kun je je eigen creativiteit kwijt. Schrijf ons eens wat je van onze site vindt, wat je zo aantrekt in Zweden, wat je graag wilt weten over iets dat met Zweden te maken heeft, ... 

Wij vragen je daarbij wel om geen aanstootgevende taal te gebruiken en geen reclame te maken voor van alles en nog wat. Wij behouden ons het recht voor berichten zonder opgave van redenen te verwijderen.

Post bericht

Subject *
Naam *
E-mail
Inhoud *
 
*
 
 

Jannie ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. )

Ben al een hele poos aan het zoeken naar,wat zijn de portokosten in Zweden om een kaart/kaarten brieven naar Holland te sturen?Wij gaan in 2010 een reis door Zweden maken met vijftien caravanliefhebbers.Of anders een manier om dit ergens te vinden? Groeten Jannie

donderdag 24 december 2009 20:10

Thomas ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. )

Hej mijn naam is Thomas van Eerden. Ik ben voor een jaar geleden naar zweden verhuist en woon nu samen met mijn Zweedse vriendin in Motala. Ik ben in januari begonen met een zweedse taal curses en nu in December praat ik al een heel aardig woordje Zweeds. In september ben ik lid geworden van de plaatselijke voetbal club zodat ik in contact kom met het zweedse volk en zodat ik de taal nog sneller leer. nu vroeg ik me af hoe jullie het aangepakt hebben toen jullie naar zweden zijn verhuist hebben jullie tips, ideeen voor mij waar ik bevoorbeeld werk kan zoeken, in nederland werkte ik als een timmerman, weet misschien iemand een timmerbedrijf van Nederlanders waar ik contact mee kan opnemen. of weten jullie en persoon \ personen die net zoals ik naar zweden zijn verhuist om bij hun grote liefde tegaan wonen, zodat ik in contact kan komen en dat we onze erfaringen kunnen delen met elkaar. Als jullie ideeen of tips hebben hoor ik het graag op thomas_ev@live.se Groetjes Thomas

zaterdag 12 december 2009 16:19

Mieke ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. )

Het tweede semester van het academiejaar zal ik aan de Universiteit van Stockholm studeren. Mijn vriend verhuist voor een half jaar mee naar Zweden. Nu zijn we op zoek naar een woning/ appartement/... De universiteit biedt mij een éénpersoonskamer aan in een campusresidentie. Verder kunnen zij voor koppels niets doen. Wij zijn bereid een beetje buiten Stockholm te wonen in een chalet, vakantiehuisje,... Alle tips hieromtrent zijn welkom!!

maandag 02 november 2009 12:05

P F van der Hulst . ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. )

Ik ben Peter van der hulst en ben op zoek naar een baan in outdoor wereld. Veel ervaring in deze tak. Heb al jaar in Zweden gewoond.

Van de redactie: Peter, kijk eens op Wonen en werken, Stageplaats / (vakantie)baan.

dinsdag 06 oktober 2009 13:44

Catelijne ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. )

Mijn vriend en ik willen eind oktober/begin november graag een korte rondreis ( ong 1 week) met een huurauto maken door Zweden. Nu kan ik alleen nergens vinden of het dan al heel koud is en hoelang er dan nog daglicht is. Kan iemand mij hier mee verder helpen? Bijvoorbaat dank!

maandag 14 september 2009 17:05

Floor ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. )

Voor mijn studie woon ik een tijd in Zweden. In vaxjo provincie Smaland. Handige website. Ik zie hier dat veel mensen naar Zweden willen verhuizen. Je mag wel goed in de centen zitten, want alles is een stuk duurder hier dan in Nederland. Met name de supermarktprijzen. Voor smeersels op brood betaal je hier het dubbele..vlees wordt in ingevroren bulkverpakkingen verkocht. Wel is er hele mooie natuur! Als je graag een sportieve vakantie wilt is Zweden een goede bestemming. zweden zelf zijn erg fanatieke sporters, je ziet ze de hele dag hardlopen. (uiterlijk is in zweden erg belangrijk voor zweedse dames) De zweden zelf zijn wat terughoudend, maar met een slok alcohol op worden ze andere personen! Ze staan overigens wel voor je klar als ze je eenmaal kennen..

zondag 13 september 2009 23:24

Monica ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. )

Hallo allemaal, Kom al jaren in Noorwegen en Zweden, wil nu toch eigenlijk wel richting Zweden gaan verhuizen. Wil graag wat meer info over het werken in Zweden, heeft iemand tips? Ben 38, alleenstaand en erg ondernemend. Hoop hier wat handige tips e.d. te krijgen. Alvast bedankt!

zondag 02 augustus 2009 20:40

Lieve Van Nuffel ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. )

van 21/07/09 tot 29/07/09 gaan we op vakantie naar Zweden. Zelf ben ik rolstoelgebruiker, mijn vraag hierrond is of Zweden rolstoelvriendelijk is? Lukt de metro? Het Koninklijk paleis? H et Vassamuseet? De Skansen? De Junibacken? Als wij een boottocht doen kan ik hier ook met mee? Zijn er rolstoeltoegankelijke WC's? Vriendelijke Groet

zaterdag 18 juli 2009 12:25

Harmien ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. )

Hoi, ook ik heb samen met mijn man de wens om in de nabije toekomst naar Zweden te verhuizen. Wij zijn nu bezig een eigen bedrijf te starten waarbij wij met name de marketing verzorgen voor een amerikaans bedrijf in wellnessproducten. Nu we de keus hebben gemaakt om naar Zweden te gaan hopen we nog mensen te vinden die ook iets op dit gebied willen ondernemen. Dat is niet eenvoudig als je nagenoeg geen mensen in Zweden kent, ook de taal is nog iets waar we hard aan moeten werken. Kortom, het is een uitdaging als je dromen hebt om die waar te maken.

vrijdag 12 juni 2009 20:26

Angela van Doremalen ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. )

Goedemorgen! Ik en mijn gezin (man en 2 jongens 5jr en 8jr) willen deze zomer (eind juli/begin aug.)heel graag naar zweden. Ik ben me nog volledig aan het orienteren, heb me al wat ingelezen, maar heb nog een hoop vragen. We zitten te denken om in zuid zweden te beginnen en een stuk midden zweden mee te nemen. Heeft iemand voor ons een voorbeeld route waar we vanuit kunnen gaan? We gaan met de auto op de bonnefooi. Is het gemakkelijk slaapplaatsen te krijgen of is een tentje meenemen noodzaak? Wij komen uit Eindhoven en we twijfelen nog of we met de boot gaan of over de bruggen. Iemand ervaring met kinderen? Die van ons kunnen goed in een auto zitten overigens, dat is geen probleem. De boot is natuurlijk heel verleidelijk, maar toch ook erg prijzig. Wie kan ons een beetje op weg helpen? En oh ja, is het nodig beddengoed en eetgerei mee te nemen mocht je in de hutjes terecht komen? Alle informatie of tips zijn welkom! Bedankt! Groeten Angela uit Eindhoven

maandag 25 mei 2009 09:57

 

Toon Num Pagina 5 van 41

Nieuwsflits

16-02-2014 - MALÅ - De Zweedse post heeft noodgedwongen brieven met poep verstuurd. Bij het sorteren van de post kwamen medewerkers erachter dat iemand het was gelukt om poep in de brievenbus te doen. Dat meldt The Local. "We vinden soms wel rare dingen in de brievenbus, maar hier had ik nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder. De post besloot de brieven toch rond te brengen, in een plastic tasje en met een briefje erbij. De schatting is dat zestig mensen post met poep hebben gekregen. De Zweedse post heeft aangifte gedaan, maar het zal moeilijk worden om de dader te vinden.